Software en links

Software en links

Op deze pagina vindt u wat handige links naar diverse hulpprogramma’s en websites.

Windows 11 check

Microsoft heeft windows 11 eind 2021 uitgebracht. Met deze check kunt u controleren of uw pc geschikt is voor dit nieuwe besturingssyteem.

Windows 10 upgrade

Microsoft is op 14 januari 2020 gestopt met de ondersteuning voor Windows 7, deze pagina staat daarom in het teken van de nog steeds gratis upgrade van Windows 7 naar Windows 10. Moet je de overstap naar Windows 10 nog maken dan helpen wij graag met deze upgrade. 

CCleaner

Met dit programma kunnen diverse onderdelen van Windows worden opgeschoond. Hierbij valt te denken aan tijdelijke Windows- en internetbestanden, maar ook aan overbodige rommel van een groot aantal andere programma’s. Naast opruimen kan CCleaner ook fouten in het register en in snelkoppelingen verhelpen en de lijst met programma’s die starten met Windows aanpassen, en is het mogelijk om cookies te beheren.

Ninite

Handig en snel software installeren. Ga gewoon naar Ninite.com en begin met aanvinken van gratis applicaties die u op uw computer wilt installeren. De catalogus is rijk en bevat favorieten zoals Google Chrome en VLC, maar ook meer obscure keuzes zoals de NVDA tekst-naar-stem schermlezer en WinMerge, een hulpprogramma voor het vergelijken van bestanden voor ontwikkelaars.

IObit Uninstaller

Met deze gratis tool kunnen programma’s, apps en toolbars op een grondige manier worden verwijderd. De standaarduninstaller die de meeste programma’s meeleveren, verwijdert namelijk lang niet altijd alle bestanden en registersleutels die aanwezig zijn. IObit Uninstaller scant de harde schijf en het register op achtergebleven rommel en is ook in staat om in een keer verschillende programma’s te verwijderen.

Eset Online Scanner

ESET Online Scanner is een gratis programma voor Microsoft Windows-apparaten om een ​​eenmalige scan uit te voeren op schadelijke en mogelijk ongewenste items. Dit programma kunt u naast elke geïnstalleerde antivirus- of beveiligingsoplossing gebruiken.

ComboFix

ComboFix is ​​een programma, gemaakt door sUB’s, dat uw computer scant op bekende malware en probeert, wanneer gevonden, deze infecties automatisch op te ruimen. Naast het verwijderen van een grote hoeveelheid van de meest voorkomende en actuele malware, geeft ComboFix ook een rapport weer dat door getrainde helpers kan worden gebruikt om malware te verwijderen die niet automatisch door het programma wordt verwijderd.

Malwarebytes

Malwarebytes is gericht op het bestrijden van malware, zoals bijvoorbeeld kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtime-bescherming.

Hitman Pro

HitmanPro is geen standaard anti-virusprogramma wat altijd op de achtergrond draait, maar een zogenaamde on-demand scanner en moet dus worden uitgevoerd op het moment dat er een besmetting wordt vermoed. Met het programma kunnen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en andere vormen van malware worden verwijderd. Door op een slimme manier te scannen en gebruik te maken van cloudcomputing voert de software een complete scan in vaak niet meer dan enkele minuten uit.

TDDSKiller

TDSSKiller is een handige draagbare tool die zowel bekende als onbekende rootkits kan detecteren en verwijderen. 
Het programma scant de meest waarschijnlijke infectiegebieden.
Ook zoekt het naar verdachte objecten, zoals verborgen bestanden of services, die kunnen aangeven dat een andere vorm van malware uw pc heeft aangetast.